Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BÚCSÚ A MOZITÓL

2010.11.09

Kép Szeptemberben új kulturális kezdeményezést indítottunk Kiskunfélegyházán. A Nagy Attila Filmklub és Art Mozi céljául elsősorban azt tűztük ki, hogy program-alternatívát nyújtson a város fiataljainak. Az eddigi fejlemények alapján azt mondhatnánk, célközönségünk jól fogadta ezt a vállalkozást. A Petőfi Mozi erre a célra kiszemelt helyisége ugyan, ha az első alkalommal nem is, a második vetítéskor már tele volt és a nézőszám, ezt elmondhatjuk, azóta sem apadt – nagyjából szinten van.
            Eddig hét alkalommal találkoztak a filmklub szervezői és közönségük, s hála a város egyetlen filmszínházának, zavartalanul bonyolíthatták le ezeket a találkozásokat. A 60-70 fős nézőtábor stabilnak tűnik, amelyben, nem meglepő módon, a város gimnazistáinak jelenléte dominál, de a nézőtéren - nem kis örömünkre - az idősebb korosztályok is képviseltetik magukat.
            De most, sajnálatos módon egy megváltozott helyzettel kell szembenéznünk. A mozi, amely áldozatosan, nagy anyagi nehézségei ellenére is lehetőséget biztosított a vetítések lebonyolításához, ezentúl, sajnálatos módon - ha csak csoda nem történik - nem tud majd hozzájárulni ezek sikerességéhez.
            A Petőfi Mozi ugyanis jelentős financiális problémákkal indult neki ennek a félévnek, s mivel egyelőre sehonnan nem érkezett segítség, nagyon is elképzelhető, hogy december elején-közepén sajnálatos módon kénytelen lesz bezárni kapuit. A város egyetlen filmszínháza így ezt követően nem biztosíthat majd lehetőséget a város jelen pillanatban egyetlen filmklubja számára, hogy kulturális – mondhatnánk – már-már missziós tevékenységét elláthassa.
            Vajon történik addig még valami? Egy „in medias res” beavatkozás? Kíváncsian várjuk a fejleményeket!
            Kép Mindenesetre elmondhatjuk, hogy városunk e hiánypótló kulturális kezdeményezésére tehát van igény, s reméljük, ez így is marad, mert hosszabb távú célkitűzéseink is vannak a Filmklub tevékenységének és profiljának bővítésével, továbbgondolásával kapcsolatban, amelyek reményeink szerint a következő hónapokban, években mind szélesedő spektrumú kontextusba helyezik majd egyelőre kicsiny szervezetünket.
            Mi a filmklub szervezői, ezúton is szeretnénk megköszönni a Petőfi Mozi, s egyúttal Turcsányi Zoltán segítségét és támogatását, mely révén el tudtuk indítani, s immáron már fél éve tudjuk üzemeltetni a Nagy Attila Filmklub és Art Mozi alternatív, félegyházi kezdeményezésünket.

A Nagy Attila Filmklub és Art Mozi szervezői

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.