Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ORDASOK

2010.10.30

Kép Megdöbbenve hallottam a hírt, hogy az MSZP szóvivőjét, Török Zsoltot, október 30-án hajnalban a Nyugati téren, Budapest egyik legforgalmasabb központjában egy fasiszta gyérhajú honfitársunk szidalmazta, majd megtámadta.
            Elmondása szerint Török Zsolt hazafelé tartott éppen, az éjszakai 906-on utazott, mikor egy „kopasz” bántalmazni kezdte. A volt parlamenti képviselő szerint a férfi egyáltalán nem tűnt részegnek, higgadtan, a legtermészetesebb módon lebuzi-zsidó-kommunistázta őt. (Ez sokat elmond a szélsőjobboldali fiatalember szellemi szintjéről).
            Az atrocitás elfajulását a busz utasai akadályozták meg, akik Török védelmére keltek és egy megállóval arrébb lezavarták a „kopaszt” a járműről. „Szomorú, hogy ilyen világban élünk, hogy az embert a nézeteiért atrocitás éri. Viszont tök jól esett, hogy a busz utasai a védelmemre keltek” – kommentálta az esetet a szóvivő, aki délelőtt feljelentést tett a rendőrségen.
            Az MSZP nevében Mesterházy Attila sajtóközleményben köszönte meg az utasoknak a segítségnyújtást, mert bátran szembeszálltak a támadóval, annak ellenére, hogy Töröknek sem elvtársai, sem kollégái, sem baráti nem voltak, hanem egyszerű emberekként elítélték az utcai agressziót.
            A jobboldali sajtó által hergelt közéletünkben az ilyen esetek sajnos nem számítanak ritkaságnak. A kormányzat által hangoztatott hétköznapi biztonság továbbra sem körvonalazódik. Hazánk helyzete ebből a szempontból is kifejezetten romlik. E sorok írójának szomorú kötelessége felhívni Pintér Sándor belügyminiszter figyelmét arra, hogy sajnos nem sikerült két hét alatt helyreállítani a közbiztonságot amennyiben egy tömegközlekedési járművön ilyen atrocitás történhet.
            Talán a hír frissessége és a hosszú hétvége egyaránt közrejátszott abban, hogy a demokratikus pártok közül eleddig még sem az LMP, sem a kormányzópárt Fidesz nem határolódott el az esettől. Egyúttal szeretném köszönetemet kifejezni azon hétköznapi hősöknek, akik nem voltak restek közbeavatkozni és lezavarták a buszról a gyérhajú provokátort.
            Mindenesetre az eset élesen rávilágít a le nem tagadható jelenségre: országunkban a hétköznapi fasizmus állandó jelenség és csak rajtunk múlik, hogy miként az elszánt BKV utasok, teszünk-e ellene, mert nem hagyhatjuk, hogy egyesek holmi gőgből és zavart ideológiától átfűtve megbélyegezhessenek és megtámadhassanak másokat.

Csókás Máté

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

felháborodás

(zsiraf, 2010.10.31 13:19)

Gyalázat!!! Nem is kívánok ehhez hozzátenni semmit.