Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rabosított ország?

2009.06.06

Rabosított ország?

A FIDESZ és a mögötte álló komplett jobboldal sajátos demokrácia-felfogással bír. Amire nem lehet politikailag reagálni, azt majd jól elintézzük ügyészeink, bíróink közreműködésével. Kezdjük megérteni, hogy miről beszélt Gyurcsány Ferenc leköszönő-beszédében...
A minap az volt a hír, hogy az egykori kancelláriaminisztert, Gyurcsány Ferenc jobbkezét rabostították. Persze hallottunk még pár egyéb baloldali vonatkozású rabosításról.
Ettől a szótól megrémül a magyar, mert úgy gondolja, hogy valaki rabosítása az azt jelenti, hogy rács mögé dugják. Ezzel a közvélekedéssel van tisztában a FIDESZ és szimpatizálóinak köre az igazságszolgáltatás világában és alkalmazzák is az eszközt szép számmal.
Mire jó mindez? A megfélemlítésre, az erőfitogtatásra. Arra, hogy érzékeltessék, hogy mindenkinek be tudjuk fogni a pofáját, nem is akárhogy. Elegendő jogászunk van, erre-arra az országban, hogy legyen oka félni a baloldaliaknak.
Persze az erődemonstráció nem csak ezen a szinten zajlik, hanem jóval mélyebben is. Nézzük csak mi történt Újbudán? Ott egy szavazattöbbsége volt a szocialistáknak. Mindaddig, amíg az egyik baloldali városatyát bele nem rángatták a Zuschlag-ügybe. Mi történt a fővárosban? Hónapokra bénult meg az egyetlen szavazatnyi többséggel rendelkező városvezetés Hunvald előzetes letartóztatása miatt.
És a jogászi tisztogatás még ennél mélyebben is folyik. Mi, a Demokratikus Hálózat nevű szervezetben tevékenykedünk. Kicsit markánsabban fogalmazunk és cselekszünk ha kell. A minap egyik tagunk a Kossuth téren igyekezett befogni egy üvöltöző barom száját, feljelentették. Az ügyészségi kommandó már nyomoz is és szedik össze, hogy milyen ravaszdi eszközökkel lehetne gyermekét egyedül nevelő tagunkat rabosítani, aztán egy ilyen hatalmas(!) vétség miatt mielőbb börtönbe is zárni. És ez nem minden saját házunk táján. Szóvá tettük, hogy Gaskó István vett magának az egri szépasszonyvölgyében egy pincét, azaz borászi babérokra pályázik a vasutas mellé. Azt sem hallgattuk el, hogy szerintünk egy ország mondja az ilyen fideszes umbuldákra, hogy ELÉG. No, meg is kaptuk a felszólítást, hogy azonnal nyilatkozzunk sűrű bocsánatkérést, mert különben két évre megyünk a börtönbe.
Ennyit tud Orbán Viktor és üzlettársainak szűk, de annál agresszívebb köre. Bele sem gondolnak abba, hogy minél inkább marionett-bábúként rángatják az igazságszolgáltatásban tevékenykedő szimpatizánsaikat, annál jobban lesz nyilvánvaló mindenkinek a visszataszító, antidemokratikus jelenség.
Ráadásul van még egy opció, melyet nem vesznek figyelembe. Az elszánt, aktív ellenállás térnyerését. Azt, hogy nem húzzuk be fülünk-farkunk, ha valaki sok milliós gázsival kitömött jogászait küldi ránk, hanem emelt fővel állunk a történések elébe. Igen, ellenállunk. Ha kell a pitiáner, szólásszabadság kategóriájába bőven beleférő esetek miatt is bevonulunk a börtönbe. És garantáljuk, hogy mindennek hírértéke lesz, amely sokkolni fogja az országot. Felkiáltójelek leszünk „Orbánia” egén, puszta létünkkel hívva fel a figyelmet a tarthatatlan belpolitikai, igazságszolgáltatási helyzetre. Másként nem megy és ezt a fideszes fiúk tudják a legjobban, mivel ők „kiscsikó” korukban küzdöttek egy tekintélyelvű rendszerrel, amely éppen azért omlott össze, mert megpróbált alapvető politikai- és emberi jogokat sárba tiporni.
Nem félhetünk, az igazság velünk van, mégha jobboldali jogászok hada mást is állít. Egyre többen vagyunk, akik nem hisznek és kritikusan szemléik a szubjektív magyar valóságot. Mert több mint furcsa, hogy ebben az országban a kayaibrahimok mögött álló, a debreceni repteret zsebrevágó fideszesek nem bűnözők, csak a Zuschlagok, Hunvaldok. Egyre jobban kilóg a fideszes lóláb az igazságszolgáltatási rendszerünket nézve. Tegyünk róla, hogy fény derüljön arra, hogy kik állnak eme rendszer mögött, kik mozgatják és kik azok, akik esküjüket megszegve végrehajtóként végzik munkájukat.
Jelentem a polgári diktatúra elleni harc elkezdődött, csapataink harcban állnak!

Kalmár Szilárd
[demokratikus hálózat]

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.